Održane fokusne skupine u Zadru i Splitu


  • 15/06/2021
Održane fokusne skupine u Zadru i Splitu

Projektne aktivnosti u okviru projekta vezane su uz povećanje kvalitete i relevantnosti nastavne djelatnosti u Republici Hrvatskoj, koje će se ostvariti razvojem i unapređenjem studijskogprogramaiz područja kulture i turizma te izradom dvaju standarda zanimanja(jednog iz područje kulture i jednog iz turizma) i jednog standarda kvalifikacija (sveučilišni/a prvostupnik/cakulture i turizma). 

 

Za potrebe razvoja i unapređenja studijskih programa utemeljenih na standardima zanimanja i standardima kvalifikacija, tvrtka Prizma CPI d.o.o., Zagreb tijekom lipnja 2021. godine u 5 hrvatskih gradova (Osijek, Rijeka, Split, Zadar, Zagreb) provodi ukupno 10 fokusnih skupina s relevantnim dionicima iz područja kulture i turizma.

 

Prve četiri fokusne skupine održane su 7. i 8. lipnja 2021. u Zadru i Splitu. U oba grada sudjelovalo je preko 60 poslodavaca i zaposlenika iz svih relevantnih profitnih i neprofitnih organizacija i poduzeća iz područja kulture i turizma u Zadarskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji. S obzirom na postojeću epidemiološku situaciju, fokusne skupine održane su u hibridnom obliku te je dio sudionika sudjelovao online, putem Zoom platforme. Sudionici fokusnih skupina su svojim stručnim znanjem i opsežnim iskustvom dali značajan doprinos unaprjeđenju studijskog programa iz područja kulture i turizma.

Do kraja lipnja bit će održane još po dvije fokusne skupine u Rijeci (17. lipnja), Osijeku (29. lipnja) i Zagrebu (30. lipnja). Cilj je pritom dobiti što detaljniji uvid u potrebe poslodavaca vezane uz znanja i vještine iz različitih segmenata kulture i turizma, i to u različitim regijama u Republici Hrvatskoj.